
Sous vide буквально означає “під вакуумом” французькою мовою. Це спосіб приготування їжі, закупорюючи їх у герметичних вакуумних мішках із герметиком і даючи їм варитися на водяній бані з контрольованою температурою протягом певного часу. Ідея sous vide полягає в тому, що традиційні методи приготування їжі, такі як смаження, запікання на грилі, використовують сильне нагрівання. Це може призвести до втрати смаку, текстури і навіть харчової цінності. Sous vide, навпаки, використовує воду з нижчою температурою. Тобто їжа готується повільно і рівномірно. Результатом є ніжні та ароматні страви
Як приготувати з Sous Vide?
Приготування їжі Sous vide має два основних етапи: вакуумне запаювання їжі та водяна баня. Ваш вакууматор полегшить запаювання їжі, яку ви готуєте, в герметичному мішку, але отримати правильну водяну баню трохи складніше. Температура води, незалежно від того, що ви готуєте, повинна бути точною, щоб страва готувалася правильно.
Почніть спочатку із приготування їжі. Якщо ви готуєте стейк або шматок морепродуктів, покладіть його в один із вакуумних пакетиків із легкою приправою, свіжою зеленню або будь-яким іншим ароматизатором, який ви хотіли б приготувати. Я люблю упаковувати лосось із скибочкою лимона і свіжий кріп, петрушка і естрагон. Якщо ви готуєте м’ясо в маринаді, використовуйте камеру. Потім за допомогою герметичного пакета закрийте мішок і зберігайте до 3 днів у холодильнику. Це фантастичний спосіб приготування для компанії, оскільки підготовка проводиться заздалегідь, і час приготування може змінюватися без наслідків.
Переваги Sous Vide
Насправді, приготування їжі Sous Vide настільки рівномірне та надійне, що воно зазвичай використовується провідними професійними кухарями у ресторанах по всьому світу. Оскільки їжа завжди готується ідеально, процес дає шеф-кухареві – і вам – час зосередитись на інших частинах приготування.